Om mig

Jag är journalist och författare som mest skriver om historia.

Min senaste bok heter Glömda soldater – Kvinnorna i andra världskriget (2022). I den följer jag ett antal kvinnor från olika delar av världen under krigsåren 1939–45. Bland andra en brittisk luftvärnsofficer, en polskjudisk partisan, en finsk kantinlotta, en amerikansk sjuksköterska i Indien och Burma, en tysk Wehrmachtshelferin, en dansk motståndskvinna, en sovjetisk prickskytt och en svensk lotta som jobbar på Försvarsstaben. Läs mer om boken.

Min förra bok Kvinnor i strid (2016) handlar om  kvinnor som på olika sätt aktivt deltagit i krig i historien. Trots att det finns hyllmeter av böcker på bibliotek och i bokhandlar om historiens alla väpnade konflikter så är det väldigt få som berör kvinnor. Jag skriver om soldater, sjuksköterskor, läkare, piloter och arméföljeslagerskor – från 1600-talet och fram till andra hälften av 1900-talet.

På instagramkontot @warladies presenterar jag kvinnor jag stött på under arbetet med båda dessa böcker. Följ gärna!

2014 utkom jag med en bok om formgivaren Stig Lindberg. (SvD:s recension av boken finns här. DN:s finns här.)

Tidigare har jag bland annat varit  chefredaktör för tidningen Militär Historia. Som frilans har jag skrivit för bland annat Forskning & Framsteg, Populär Historia, Allt om Historia, Sydsvenskan, Språktidningen och Modern Psykologi. Jag har också gett ut en bok om rid- och krigskonst under 1600-talet, Hästens tid. Den utkom 2008.