Om mig

Jag är journalist och författare som mest skriver om historia.

Min senaste bok heter Glömda soldater – Kvinnorna i andra världskriget (2022). I den följer jag ett antal kvinnor från olika delar av världen under krigsåren 1939–45. Bland andra en brittisk luftvärnsofficer, en polskjudisk partisan, en finsk kantinlotta, en amerikansk sjuksköterska i Indien och Burma, en tysk Wehrmachtshelferin, en dansk motståndskvinna, en sovjetisk prickskytt och en svensk lotta som jobbar på Försvarsstaben. Läs mer om boken.

Min förra bok Kvinnor i strid (2016) handlar om  kvinnor som på olika sätt aktivt deltagit i krig i historien. Trots att det finns hyllmeter av böcker på bibliotek och i bokhandlar om historiens alla väpnade konflikter så är det väldigt få som berör kvinnor. Jag skriver om soldater, sjuksköterskor, läkare, piloter och arméföljeslagerskor – från 1600-talet och fram till andra hälften av 1900-talet.

På instagramkontot @warladies presenterar jag kvinnor jag stött på under arbetet med båda dessa böcker.

2014 utkom jag med en bok om formgivaren Stig Lindberg. (SvD:s recension av boken finns här. DN:s finns här.)

Jag har också skrivit en bok för unga vuxna om aktivisten Harriet Tubman, utgiven på Vilja förlag.

Tidigare har jag bland annat varit  chefredaktör för tidningen Militär Historia. Som frilans har jag skrivit för bland annat Forskning & Framsteg, Populär Historia, Allt om Historia, Sydsvenskan, Språktidningen och Modern Psykologi. Jag har också gett ut en bok om rid- och krigskonst under 1600-talet, Hästens tid. Den utkom 2008.