Föredrag

Jag håller gärna föredrag om ämnet kvinnor och krig och om genushistoria kopplat till försvarsmakten. Dessutom om kvinnors och flickors arbete under den tidiga industrialismen.

Föreläsningarna kan vara fokuserade på olika tidsperioder eller områden. Jag talar gärna om lottakårens historia, speciellt under beredskapstiden, samt om kvinnors uppgifter under andra världskriget generellt.

Ett annat ämne jag ofta föreläst om är folkhemmets design, med Stig Lindberg i centrum.

Jag har hållit föredrag på en lång rad platser, från lokala bibliotek och föreningar till museer som Armémuseum och Vasamuseet. Jag har också pratat inför personal i Försvarsmakten.

Jag är medlem i Författarcentrum Syd. Du kan boka föredrag genom Författarförmedlingen eller genom att mejla mig.

Kommande föredrag:

9 april pratar jag på Armémuseum i Stockholm om kvinnors uppgifter i andra världskriget. Klockan 18. Boka biljett här.

7 mars kl 17 pratar jag på Svedala bibliotek om Fabriksflickorna, mitt pågående bokprojekt.

Torsdagen den 22 februari pratar jag i Skillinge kapell om Lottakåren, som fyller 100 år 2024. Arrangör: Skillinge kapellförening.

Lördagen den 4 november arrangerar jag tillsammans med författaren Louise Lindblom en heldag om kvinnors historia på Folkhemmet i Östra Hoby, Österlen. Läs mer och boka biljetter här.

Tisdagen den 17 oktober kl 18.00-19.00 pratar jag om Glömda soldater på Tomelilla bibliotek.

Onsdagen den 25 oktober kl 18.30–19.30 pratar jag om kvinnor i andra världskriget hos Fredrika Bremer-förbundet, Båstadkretsen. Plats: Församlingsgården.