Föredrag

Jag håller gärna föredrag om ämnet kvinnor och krig och om genushistoria kopplat till försvarsmakten. Föreläsningarna kan vara fokuserade på olika tidsperioder eller områden. Jag talar gärna om lottakårens historia, speciellt under beredskapstiden, samt om kvinnors uppgifter under andra världskriget generellt.

Ett annat ämne jag ofta föreläst om är folkhemmets design, med Stig Lindberg i centrum.

Jag har hållit föredrag på en lång rad platser, från lokala bibliotek och föreningar till museer som Armémuseum och Vasamuseet. Jag har också pratat inför personal i Försvarsmakten.

Jag är medlem i Författarcentrum Syd. Du kan boka föredrag genom Författarförmedlingen eller genom att mejla mig.

*

30 oktober kl 15 pratar jag om Glömda soldater på Bokhuset Borrby. Klockan 15. Välkommen!

*

Den 10 september kl 11–16 är det dags för Bokens dag på Skillinge teater. Jag kommer att samtala med Anna Laestadius Larsson och Sara Griberg om hur det är att skriva kvinnohistoria. Ur olika aspekter. Anna L L är romanförfattare som bl a skrivit om 1700-talet, Sara har senast skrivit boken Historiska kärlekspar om passioner och skandaler från antiken och framåt. Och jag har skrivit om kvinnliga soldater och kvinnor i krigssituationer. Moderator är eminente Tobias Svanelid.

*

Bokrelease! Välkommen till Österlen, Skillinge och Byakrogen Caesar den 20 maj kl 17–18. Jag pratar om Glömda soldater – kvinnorna i andra världskriget, det serveras förfriskningar och man kan köpa boken till relseasepris. Adress: Branteviksvägen 3, Skillinge.

Den 2 och 10 maj pratar jag om min nya bok Glömda soldater, och om krig och historia tillsammans med Kristian Gerner och Ingmar Karlsson på Bokvärlden i Malmö. Kl 18.30. Boka gratis plats här.

Den 7 maj kl 14 pratar jag på Flygvapenmuseum i Linköping om min nyutkomna bok Glömda soldater. Här finns mer info.

Den 21–24 juli är det Kvinnofestival på Christinehofs slott på Österlen. På söndagen är temat Herstory och jag kommer att berätta om kvinnorna i andra världskriget.